Omschrijving: Kar vastgezet
Verhaalopbouw: Een jongeman uit Dilsen was met zijn kar vastgereden. Omdat het paard niet meer verder kon, moest de jongen terug naar huis. Een geestelijke zorgde ervoor dat het paard weer verderliep.
Verhaal: Zich doen vasvare op de wièg mèt ’n lichte kar, boes zich vasvare dat ze neet mie van plaats kosjte. In Dilsen is dat gebäörd. Ene broor van mich haet ene jong getrouwd in Dilse, dae höb ich dat hure vertèlle, now nog uevertied in ’t hoes. "Ewaal," zag er, "en ich kosj doen waat ich wolj, ich hauw gehouwen en geduon, en geine poet mie van plaats, niks. Ich höb het paerd oet de laeg kar mote spannen" en ich bèn heives mote komme." En dow ouch nao eine geislik gegange. "Gaot maar trök", zag er, "mèt het paerd. Het zal wal guon." Het paerd weer debènne en iè kosj weer veroët.

Verzamelaar: J. Venken
Corpus: JVENK.20E