Type:
Omschrijving: Een pater haalt het kwaad weg per kar
Verhaalopbouw: Een boer liet de pater komen omdat er vanalles misliep bij hem. Twee paarden konden amper een kar trekken, waarop alleen maar een hoopje drek lag, omdat de wielen van de kar zo diep in het drek zakten.
Verhaal: Ich höb ins ene mins hure vertèlle. Die woenden in het hoes van de auwers, dao dog (deugde) het ouch neet. Die wuoren ouch nao de paters gegange. En dao kaam ene boer mèt ’n kar. Dow zag er zoë: "Höbder maar ei paerd?" "Jao" zag dae boer. "Ja, het moosten er anges twie zien" zag dae pater. "Ja", zag dae boer, "wer konne dat van deze of dae tervuer hange". Nog e paerd gehaold en dat paerd vuer die kar gezat. En ze hauwen al ene toer rondom de koei geloupen en hiejer en daoren en ze loejen ‘ein’ sjöp drek op de kar. En die sjöp drek waas al waat twie paerd trèkke kosjte dat de rajer zoe deep duor den drek ginge.

Verzamelaar: J. Venken
Corpus: JVENK.20E