Type: 3.2 Vrijmetselaars
Omschrijving: De duivel vergadert met vrijmetselaars
Verhaalopbouw: Een kloosterzuster uit Frankrijk die door het raam stond te kijken, was getuige van een bijeenkomst van vrijmetselaars. Op zeker ogenblik kwam er een heer binnen, die de vrijmetselaars instructies gaf. Dat moet de duivel zijn geweest.
Verhaal: Oos ieste moederueverste die wer hiej gehad höbbe dat waas ouch ein oet Frankriëk. En in Frankriek hauwe die e kloester. Hiel hoeg hauwe die e vinsterke oppe gievel en as ze duor dat vinsterke kièke dan kièke ze onger nao ene zaal in. Dao kième de vriejmetselaers biejein. En die haet het mèt häör eigen ouge gezièn. Ze zuote rond de taofel, die vriejmetselaers, en op zièker ougenblik kaem dao ene sjiken tiep bènne en dat waas den duvel en dae haet dao z’n bevele gegiève. Oos ieste zusterueverste, soeur Anne-Joseph, haet het mèt häör eigen ouge gezièn.

Verzamelaar: J. Venken
Corpus: JVENK.20E