Omschrijving: Geheimzinnige wind doet het fruit van de bomen vallen
Verhaalopbouw: Een gezin uit Weert was naar Molenbeersel verhuisd en had er een grote boomgaard. Elke eerste zondag van de maand stak er 's middags echter een hevige wind op, waardoor al het fruit van de bomen waaide. De mensen werden zo arm dat ze opnieuw moesten verhuizen.
Verhaal: Hier in Beersel heeft es een gezin uit Weert gewoond en die hadden ene grote boomgaard. En ik heb mijn vader dik horen vertellen dat het do rond de middag op alle ierste zondagen waaide dat alle fruit van de bomen vloog en die mensen zijn uit armoe weer moeten vertrekken. Van die andere mensen die er toen introkken heb ik nooit zo get horen vertellen. Maar die bomen moesten wel bespookt zijn geweest.
Regio: Molenbeersel