Omschrijving: Gestorven grenspaalverzetter zwerft als een geest rond
Verhaalopbouw: Een man die was gaan kaarten, wandelde 's avonds terug naar huis. Onderweg zag de man een wit spook met een paal op zijn rug. Omdat het spook riep: "Waar moet ik hem zetten? Waar moet ik hem zetten?", antwoordde de man: "Zet hem waar je hem gehaald hebt!" Daarna heeft men het spook nooit meer gezien.
Verhaal: Ons vader heeft auch ze es een spook gezien. Hij was toen goan kaarten bij vrienden en toen hij heivers gang, zag ie get wits met ne paal op zijnen rug en dat spook riep: 'Boe moet ich hem zetten, boe moet ich em zetten?' En ons vader die veur niks schuw was, riep: 'Zet em boe destem gehoald hebst.' En we hebben er nooit nog get van gezien.
Codering: Gestorven grenspaalverzetter zwerft als een geest rond: variante 2 (Ophoven)
Regio: Ophoven