Omschrijving: Variante
Verhaalopbouw: Een vrouw uit Oostende stond iedere avond buiten gebaren te maken, alsof ze met iemand in gevecht was. De vrouw beweerde dat het haar vriend was, die zichzelf onzichtbaar had gemaakt. Uiteindelijk is de vrouw met iemand anders getrouwd.
Verhaal: Marie Joris van boven de drankwinkel z’hiel zij alle navond te zeven pantomine. Iederen avond stonden er daar honderden mensen te kijken. En op de stoors zag je alle soorten van manoeuvres. Ze vocht gelijk tegen entwien (iemand), maar je zag daar niemand. Ze zeggen dat dat heur lief was, ik weten dat niet. En z’is ton getrouwd en ‘k geloven dat ze nog leeft. Maar z’is met een anderen getrouwd he.
Verzamelaar: J. Aspeslagh
Taal: West-Vlaams (Kamerlingsambacht)