Type:
Omschrijving: Ijslandvaarder overboord getrokken
Verhaalopbouw: Enkele Ijslandvaarders waren met Franse schepen op zee om kabeljauw te vangen. Eén van de vissers vond het vreemd dat hij helemaal niets ving, terwijl de anderen daar geen probleem mee hadden. Die visser vloekte echter de hele tijd. Even later vond die visser geen vis, maar een poppetje aan zijn lijn. De andere vissers zeiden dat hij het poppetje moest weggooien. Toen de visser dat deed, sloeg hij zelf overboord en verdronk.
Verhaal: De tied van Iesland ee, daan ze giengen gon voaren mê de Fransche schepen voe kabelouw te vangen - en da was med aken daan ze mosten visschen ee - ’t was doa ton ’n gèle ziede, ‘k soen zeggen mê zes of acht mannen, en ’t was med e’liene. En ’t was doar ook èèn tusschen die niet e vangede en d’andere vangden.
En zegten: “’k Vienden da kerieus” zegten “dan’k ik nied’vangen.” Mo ’t was èèn die nog a vele vloekte. Zoeie wê, j’aad ook beet. Je goat an ’t opoaolen en osten opoalde in platse van kabelou, ’t was e poppetje. “E wat is dat ier nu” zegten “wa moe me doa mee gon goan doen?” “Je moe ta were wegsmieten.” E’he vloog mee overboord. Je verdroenkt.
Verzamelaar: A. Cornelis
Taal: West-Vlaams (Kust)