Omschrijving: -
Verhaalopbouw: Op een boerderij slaagde men er niet in boter te karnen. De room begon altijd te schuimen. Toen men een pater liet komen, sprak die: "Er zal een vrouw een kilo boter komen vragen. Je moet haar dat geven". Daarna heeft de boer geen problemen meer gehad met het karnen.
Verhaal: Ten tiede dan ‘k kiend was. In nuus menoage. Ieder ki da me moesten keren was dat altied slicht, ’t was altied schuum. ’t E ton e paoter ekom en e vroeg om de kelder te zien en ’t was proper. En de paoter bleef alleen in de kelder. En ’t stoend buten e schoëne roomstande en e zei: “je moet de kèren” en ’t gieng. z’An ezeid da da van e vrouwe was. ‘k Gon ze nie noem.” ’t got e vrouwe kom achter butter” zet ‘en “je moet eur e kiloge butter geven”. En da was gedaon. m’en ton altied gedeurig kun butter en.
Verzamelaar: S. Van Bael - Lehouck
Taal: West-Vlaams (Bachten de Kupe)