Omschrijving: Heks doet iemand door water lopen
Verhaalopbouw: Omdat X al dagen hevige tandpijn had, ging hij bij de pastoor te rade. Onderweg werd de man echter tegengehouden door een vreemde kracht; het leek wel alsof hij door water ging. X ging terug naar huis en vertrok de volgende dag voor de tweede keer naar de pastoor. Deze keer geraakte hij wel op zijn bestemming. Als X de tweede dag ook was teruggekeerd, dan had de pastoor hem niet meer kunnen helpen.
Verhaal: Toon V.E. werd al lang geplaagd door geweldige kiespijn en toen er geen beterschap inkwam, besloot ie naar de pastoor te gaan. Onderweg ging ie precies door water en kon ie bijna niet vooruitkomen. Hij ging terug naar huis en ging de volgende dag opnieuw. Gelukkig voor hem was het toen nog niet te laat, maar als ie weer terug gekomen was, dan had de pastoor hem ook niet meer kunnnen helpen.
Regio: Maarheze