Omschrijving: -
Verhaalopbouw: Bakelandt was de leider van een roversbende. Op zekere dag waren de politieagenten op zoek naar een man die zager was. Toen de agenten aan de zager zelf naar die man vroegen, gooide de zager zijn hakmes in een boom en zei: "Daar moeten jullie zijn". De agenten waren zo bang voor de man dat ze hem met rust lieten.
Verhaal: Volgens dat ‘k ik nog hoord èn van mijn vader die van ’t jor achttienhoenderd zevenenveertig wos en die wunde in ’t Melanegat, wos Bakelandt e rovershoofdman. ’t Moet toch nogol e specialen geweest èn want z’an ollemale ontzag d’ervoren. ‘k En nog hoord van mijn vader dat er e zekere Piere Vanbesien, e zager van beroep, en je wos bezig met zagen en ’t kwamen dor twee gendarmes of en ze vroegen ol passeren wor dat die Piere Vanbesien weunde. En je wos bezig met èn happe (kapmes). J’hadde de name van e hele sterke vint te zijn, en je pakte zijn happe en je sloeg z’in de boom en je pakte die happe met dien boom d’ran en je wees. "’t Is gunter", zeiten, "je moet lin (jullie) ol dor gon." Mor o ze dat zagen, z’an d’er genoeg van en ze trokken d’eruut.
Verzamelaar: S. Top
Taal: West-Vlaams (Vrijbos)