Omschrijving: Huis
Verhaalopbouw: In Overrepen had een vrouw onder het raam van de naaister geroepen: "Wanneer ik dood ben, kom ik hier spoken. Je zal zelfs te bang zijn om naar buiten te komen!" Na de dood van die vrouw spookte het inderdaad in het huis van de naaister.
Verhaal: In Repen (= Overrepen) was een vrouw wa onder de vinster van de naijôas (= naaister) ging roepen: 'Ja, as ich dood ben kom ich hier spoken!' zei ze - 'Dat zou ich willen zien!' riep d'ander. - 'Ja zeker, da zje nie deurt (= durft) buiten komen van de schrik!' En ze deed het, want sind(s) is het huiss van de naijôas bespook(t). Pas maar op, metske (= meisje)!, want as ich dood ben, kom ich ook nog spoken! Goed da zje nie in Neerrepen woont!
Regio: Neerrepen
Kloekenummer: Q155a