Omschrijving: -
Verhaalopbouw: Een molenaar die zijn meid zwanger had gemaakt, beloofde met haar te zullen trouwen. Omdat de meid geen geld had, werd ze aan het einde van haar zwangerschap aan de deur gezet. De molenaar trouwde met een rijke molenaarsdochter uit Mechelen. Tijdens de huwelijksplechtigheid kwam de meid met haar kind binnen in de kerk en sprak tot de molenaar: "Nooit zal je gelukkig zijn. Jij en je hele gezin zullen ongeluk krijgen". Alles wat de meid had voorspeld, kwam uit. De molenaar en zijn vrouw kregen drie kinderen; twee jongens en een meisje. Toen de molenaar op een zondagochtend zijn molen aanzette, bleef het kind met zijn sjaal aan de wieken hangen en werd op die manier gewurgd. De molenaar heeft zijn kind nog naar de dokter gebracht, maar het was al te laat. Na die tragische gebeurtenis werd de molenaar bij zijn werk geholpen door zijn vrouw tot zijn andere zoon oud genoeg was om te helpen. De vrouw van de molenaar is gestorven aan kanker en de molenaar is zelf ook jong gestorven.
Verzamelaar: N. Coremans
Taal: Brabants (Noord-West)