Omschrijving: Hoogte
Verhaalopbouw: Enkele mannen wandelden op de Flikkeberg tussen Lauw en Thys. Ze waren naar Wouteringen geweest omdat één van hen tandpijn had. In Wouteringen woonde namelijk een man die iemands tandpijn aan een spook kon verkopen, zodat de patiënt verlost was van zijn pijn. De man wist onmiddellijk welke tand het was, zonder dat iemand hem dat vertelde. Toen het gezelschap terugkwam, hoorden ze op de Flikkeberg een vreemd geluid. De mannen bleven staan, want anders zouden de heksen op hen afkomen en hen ziek maken.
Verhaal: Op 'Flikkebereg' tussen Lauw en Thys kwamen we eens af. Doa was ene noa Wouteringen gewees(t) voor zijn tandpijn; doa was ene, die verkoch(t) oer (= uw) pijn aan e spook en dan was het weg. He was nie doa, mè he kwam direk afgelopen, we waren kreig (= nauwelijks) doa; 'Ich moet oech (= U) van oer (= uw) tandpijn afhelepen, hein!' zeiter. He wis(t) dat zo van alleen! Dat spook had hem zeker gezeg(d) dat iemand hier was, en he wis(t) direk wa voor ene tand het was. Toen kwamen we dan terug en op 'Flikkebereg' doa riep ineens iet! We bleven staan, want as we nie bleven staan dan gebeurde doa iet. Dan kwamen de heksen allemaal op oech (= U) af en dan waart zje aangetas(t) van een ziekte.
Regio: Lauw