Omschrijving: Heks naar de brandstapel gevoerd te Genoelselderen
Verhaalopbouw: Op een zondag werd er in Genoelselderen een heks verbrand. De heks had zich verstopt in een kasteel in een bos. Toen men de heks had gevonden, werd ze op een wagen gezet. Gevolgd door een wagen vol mutsaarden werd de heks naar de brandstapel gevoerd. Onderweg sprak ze tot de veldwachter: "Het zal vandaag warm worden!", waarop de man antwoordde: "Dat zal je achterwerk ook wel voelen!" Tussen Mal en Genoelselderen werd de heks verbrand. 's Avonds werd daar een groot feest gehouden.
Verhaal: Een heks werd verbjand in Genoelselderen. Het was op ene zondag, ze hadden ze gezocht in het bos van het kasteel waar ze haar verborgen had. Ze hadden haar op een wagen geladen, en een wagen van mutsaarden voerde haar achternoa. - ''t Is ferem heet vandaag!' zei de heks. - 'Dat zal uw gat gewaar worden!' zei de veldwachter. En toen hebben ze ze verbjand in het veld tussen Mal en Genoelselderen en 's avonds is het fees(t) gewees(t).
Regio: Berg