Omschrijving: Ontmoeting van een schrikwekkende hond
Verhaalopbouw: Een man die in de molen werkte, kwam altijd langs een klein weggetje bij de Jeker. Omdat er een weerwolf door dat weggetje dwaalde, gingen de zussen van de man op een dag met hun broer mee. Hoewel ze een mes bij zich hadden, gingen de vrouwen lopen van angst toen ze zagen hoe groot de hond was.
Verhaal: De broer van mam (= moeder) diende in de molen en he moes(t) e klein wegske maken langs de Jeker door. En doa kwam altijd iet! Zijn zusters waren ouder en die namen e mes met - mè dat was nie nodig, want het waren kwezels - ze hoorden niks. 'Bid maar as zje doa doorkomt' zei ze. Mè, wei (= toen) ze de groodzje (= grootte) van den hond zagen, gingen ze ook lopen van de schrik. Dat was ene weerwolef, die ging door de haag, en zo langs het baanken op, maar hij he(ef)t zo gelukkig nooit aangevallen!
Regio: Sluizen
Relatieve Datering: Oom van de informant