Omschrijving: Het klokje van Rome
Verhaalopbouw: Men vertelde dat het klokje van Rome in een eik in een weide van Diepenbeek hing. Wanneer voorbijgangers tijdens het luiden van dat klokje een scheef gezicht trokken, dan bleef hun gezicht zo staan.
Verhaal: In de weiden stond een kopeik en daar was zo een dikke aanwas in het midden en ze zegden dat daar het klokske van Rome inhing. Als dat klokske luidde en ge trokt een scheef gezicht, dan bleef uw gezicht zo staan. Zo kwamen wij dan af met een hele groep jongens en wij maakten lelijke gezichten tot als we die kopeik zagen en daar was daar niemand, die nog een scheef gezicht dierf trekken.
Codering: a
Regio: Diepenbeek