Omschrijving: Witte juffrouw verschijnt
Verhaalopbouw: X ging 's avonds op bezoek bij zijn vriendin. Aan het hek bij de Ter Waardenbrug werd de man altijd begeleid door een witte juffrouw. Nadat de vrouw een stukje met X had meegelopen, verdween ze weer.
Verhaal: En onze Harie die ging overal dan vrijen en het een en het ander. En aan de Ter Waardenbrug, dat is dan iets verder dan de spoorweg. En als hij juist aan de hek kwam, dan kwam altijd een witte madam. Die ging langs hem op, dat was een witte juffrouw. En dat was juist tot aan Ter Waarden hoek en dan was ze weg. Want ik zeg, ja onze Harie leeft toch nog en ga het vragen aan hem.' 'Zijt ge niet bang?' 'Maar neen', zei hij dan, 'die deed u niks. Dan deed ik zo (stopgebaar) en dan ging ze terug', zei hij. Dan was ze weg.
Codering: f
Regio: Genk