Type:
Omschrijving: Weerwolf. Spoken is grappenmakerij
Verhaalopbouw: Op de brug over het kanaal liepen mensen rond die zich als spook of als weerwolf verkleedden om voorbijgangers bang te maken.
Verhaal: Ge vergeet dat als kind. Mijn ouders hebben mij daar dikwijls van verteld van de weerwolf. Ik heb wel horen vertellen van mijn ouders vroeger aan de witte ijzers aan het kanaal. Vroeger zegden ze 'de witte ijzers' daar, dat was zo'n brug hè. En daar was jong volk dat daar moest doorkomen en daar spookte het dan. Dat was ene met een wit laken over zijn kop en die deed deugnieterij hè. Daar zegden ze ook dat het spookte, daar durfde omtrent niemand niet meer doorkomen en van die kloterij en zo... Och, daar was vroeger zoveel maar dat gaat allemaal uit uwe kop hè.
Codering: d
Regio: Hasselt