Type: 3.1 Duivels
Omschrijving: Zwarte hond onder tafel - overlezing
Verhaalopbouw: Een man die in een café zat te kaarten, vloekte de hele tijd omdat hij keer op keer verloor. Plots ging de deur van het café open en kwam er een grote zwarte hond onder de tafel liggen. Men heeft de paters moeten laten komen om de hond weg te krijgen.
Verhaal: Mijn vader vertelde van ene die 'savonds eens aan het tuisen was en die verloor slag op slag. En het was bij hem thuis café en het was redelijk laat op een Kerstdag en hij deed niks dan vloeken. En toen ging daar de deur open en daar kwam een grote, zwarte hond in en die ging onder de tafel liggen. En ze hebben de paters moeten erbij halen om hem weg te krijgen.
Codering: b
Regio: Hasselt