Type: 3.1 Duivels
Omschrijving: Hond onder tafel - overlezing
Verhaalopbouw: Op een avond zaten enkele mannen in een café te kaarten. Toen één van de mannen zich bukte om een gevallen kaart op te rapen, zag hij onder de tafel een hond liggen met ogen zo groot als schoteltjes. Omdat men er niet in slaagde om de hond naar buiten te jagen, liet men de volgende dag een bruine pater uit Hasselt komen.
Verhaal: In een café waren ze aan het tuisen op een avond en daar viel een kaart of geld - ik kan niet zeggen wat het was - en met dat op te rapen zagen ze onder de tafel een grote hond liggen met ogen gelijk teljoren en daar was niemand die kon zeggen hoe die daar gekomen was. En ze joegen om die hond buiten te krijgen maar daar was niks aan te doen, die hond bleef liggen onder de tafel. En 's anderendaags na de noen heb ik daar een bruine pater van Hasselt zien heen gaan. En die kwam thuis door toen hij hem wegbidden ging, dat heb ik gezien en dat weet ik nog of het gisteren gebeurd was.
Codering: c
Regio: Hasselt