Type: 3.1 Duivels
Omschrijving: Duivel als zwarte hond - overlezen
Verhaalopbouw: In het café van X zaten enkele mannen te kaarten, toen er plots een zwarte hond binnenkwam en onder de tafel ging liggen. Pas nadat de vrouw een hele tijd had gebeden, ging de duivel weer naar buiten.
Verhaal: - Lom: Pie v. Kas, waar die zeleven gewoond heeft daar was café en daar was ook kal van dat de duivel in kwam. De duivel kwam in, zegden ze, maar dat zal wel iets anders geweest zijn.- Mevr.: Dan waren ze zo aan het tuisen, zegden ze. En dan zaten ze daar en die vloekten en die deden maar altijd en dan kwam daar ineens zo een zwarte hond in en onder de tafel liggen. En dan durfden ze niet meer opstaan en de ene bezag de andere. En dan moest de vrouw komen en die moest beginnen te bidden, wor. Dat was de duivel, zegden ze. En dan ging hij buiten.- Lom: Dat is nog van de tijd van mijn grootvader, wor. Nu vragen de jongen daar meer naar maar toen niet, wor. Toen waren daar geen studenten of niks.
Codering: a + e'
Regio: Wimmertingen