Omschrijving: Witte juffrouw
Verhaalopbouw: Een man die op zondagnacht omstreeks twaalf uur terugkwam van Schulen, kwam een witte juffrouw tegen. Toen de man het fietspad verliet en op de weg wandelde, liep de witte juffrouw ook op de weg. Daarop trok de man zijn mes en zette zich schrap. De witte juffrouw wandelde hem echter gewoon voorbij. Het was een witte juffrouw met een doek over haar hoofd.
Verhaal: Ich kâm op ne zondagnacht om twelf oere van Schulen. Op een goei 150 m. kâmter iet in 't wit ôn en hiel op ze gemak. Ich goenk van de velobôun nor de stieweg. Mor da wit ding kâm ooch obbe stieweg. Ich trok me mes en wachtte. Mor da ding ging gewoen on mich verbêe. Ich kier mich um en goenk terug. Da wwor de Witte Joeffro bê ne witten doek euver heure kop.
Verzamelaar: M. Hermans
Taal: Limburgs (Herk-de-Stad)