Omschrijving: Spook
Verhaalopbouw: Een jongeman die terugkwam van de kerk, zag onderweg een spook met een wit laken tussen de struiken zitten. Toen de jongen met een stok naar het spook wilde slaan, was de witte verschijning plots verdwenen.
Verhaal: Mene paa vertelde altaid euver spoken. As ich nog joenk was goenk ich op nen oavend ne de kerk. As ich trug koem was het haafdonkel. Van vaar zoag ich iet bewegen in de stroek (struik). Het was iet laik e spook met e wit loake euver zich. Toen ich kotterbai koem wilde ich d'r op sleun met ne stek. Mais op het moment as ich wilde sleun sprong het wèèg en de was niks mai t' zien.
Verzamelaar: R. Jageneau
Taal: Limburgs (Borgloon)