Omschrijving: Geweer gaat niet af op spookhaas
Verhaalopbouw: Op een nacht ging X uit Geisteren stropen. Toen hij een haas zag en het dier wilde neerschieten, ging zijn geweer echter niet af. Ook een tweede en een derde poging mislukten.
Verhaal: Pier-Jentje Clara woonde in 't Geisteren, en die gong 's nachts altijd op de loer staan op de hazen. Dat doen ze nu nog, in Winterdagen, in de maneschijn. Hij had daar een paar uren gezeten en overhèèr komt daar 'nen haas. En die wopperde maar en die wopperde maar. Hij denkt: 'Nu heb ik hem in het schot', en hij schiet. Maar het geweer gong niet af. 'Maar potverdomme' denkt Pier-Jentje, 'dat geweer moet toch afgaan' en Jentje trok en trok en trok: het gong niet af. Dat was er ook weer zo ene.
Regio: Neeroeteren