Omschrijving: De vader geeft een teken aan zijn zoon
Verhaalopbouw: Een man sprak tot zijn zoon: "Als ik dood ben, dan zal ik je door middel van een teken laten weten waar ik ben. Als het teken een rode kleur heeft, dan ben ik in de hemel. Heeft het een zwarte kleur, dan ben ik in de hel". Na de dood van zijn vader ging de zoon op zondagochtend naar de mis. Tijdens de communie zag de jongen een rode hand op het communiekleed verschijnen.
Verhaal: Mijn moeder vertelde mech dat. Do was ene man, die zegt tegen zijne zoon: 'Als ich dood bin, bin ich zeker dat ich terugkom en dat zal ich dech bewijzen door een teken. Is het e rood, dan bin ich in de hemel, is het e zwart dan bin ich in de hel.' En die man was dood en op ene zondagmorgen gaat er te communie - do goenk nog ene man of vier vijf te communie - en hij bleef maar achter staan, met zijn handen gevouwen wei ene mens doet, als er te kommunie gaat. Hij bleef maar staan en toen zegt er in zijn eigen: 'Ja vader, nu zie ich het teken en weet dat ge in den hemel zijt' en er zag een rooi hand op het kommuniekleed en do waren verschillende mensen die dat gehoord hadden.
Verzamelaar: W. Jackers
Taal: Limburgs (Bilzen)