Omschrijving: Het bedrieglijk geschenk
Verhaalopbouw: Een dronken man die van Martenslinde naar Berg wandelde, zag in een weide heksen dansen. De man danste met de heksen mee. Een tijdje later kwam er nog een tweede man meedansen. Toen de tweede moest niezen, zei de eerste: "God zegene u". Het volgende ogenblik liepen alle heksen weg in de gedaante van katten. De man had geen beker maar een been met urine in zijn handen.
Verhaal: Ene man van Berg (gehucht van Kleine-Spouwen) die kwam van Martenslinde en er was half zat en er moest door een wei. Do waren de heksen aan 't dansen. Hij goenk mit dansen (mee dansen) en wei (toen) nog enen andere bijkwam nieste die en den eerste zei: 'God zinger (zegene u) dech' en toen had er in de plaats van een glas ene knook met pis in z'n handen en de heksen liepen allemaal voert (weg) en 't woren allemaal katten.
Verzamelaar: W. Jackers
Taal: Limburgs (Bilzen)