Omschrijving: Heks doet gespan in de grond zinken
Verhaalopbouw: Op een mooie droge dag vervoerden enkele mensen met paard en kar een aantal vaten petroleum. Toen ze voorbij het huis van een vrouw uit het dorp kwamen, zakte de kar plots in de grond tot aan de as van de wielen.
Verhaal: Die van Bijvoets die hadden drie paarden in de kar staan, één van voor en twee bezijen, ge weet wel. Die voeren met petrol, die hadden zo grote petrolvaten op e kar liggen. En 't was 't schoonste weer, wie nu zo, droog en al wat ge wilt. Nu, toen die terug kwamen gingen die daar bij Marie G. voorbij en ze zakten in de weeg tot aan de as toe. Zo in de grond wegzakken en zo weer zijn. Zij moeten nie zeggen dat 't nie bestaat want ich heb 't zelf allemaal gezien.
Verzamelaar: I. Kenens
Taal: Limburgs (Noord-West)