Omschrijving: Nagels van paaskaars in de grond verdrijven boze geesten
Verhaalopbouw: Een man was ten einde raad omdat zijn huis behekst was. Stipt om middernacht begonnen de dieren in de stal te brullen en vielen in de keuken alle borden en kommen op de grond. De paters van Weert raadden de man aan om nagels uit een paaskaars te halen en die vóór de staldeur in de grond te stoppen. Daarna gebeurden er geen vreemde dingen meer.
Verhaal: Daar komt er eens ene bij mij aan: 'Gij moet mij eens helpen.' Ik zeg: 'Dat wil ik wel doen, als ik kan.' 'Ik heb wat aan de hand', zegt hij, 'om twaalf uren is me dat wat. Alles valt me van de rekken af: de telloren... de kommen ... en de beesten beginnen te brullen. Toen ben ik naar de paters van Weert gegangen en die hebben mij gezegd: ik moest nagels uit een paaskaars zien te krijgen en voor de staldeur zó diep in de grond graven.' Hoeveel dat hij er in gestoken heeft, weet ik niet: ik had hem er een stuk of vijf gegeven. Maar het was rats gedaan.
Regio: Bocholt