Omschrijving: Heksen-hazen dansen
Verhaalopbouw: Toen X op een avond terugkwam van het dorp, zag hij twee hazen zitten. X sprak tot de dieren: "Wacht, ik zal voor jullie eens een melodietje op mijn doedelzak spelen." Toen X begon te spelen, pakten de hazen elkaar vast en begonnen te dansen. Het moeten heksen geweest zijn.
Verhaal: Nielke S., dat was een menneke dat trekzak speelde. En op 'nen avond kwam hij uit het dorp terug en daar zaten twee hazen te tretsen en te debbelen. 'Wacht', zei Nielke, 'ik zal eens een stukske voor u spelen.' En hij begint te doedelen, en de hazen pakken zich vast en beginnen rond te springen. Dat waren ook heksen.
Regio: Tongerlo