Omschrijving: Weerwolf afgeranseld in café
Verhaalopbouw: Op een ochtend wandelde een man van het station van As naar Niel. Toen de man in een heg een weerwolf zag zitten, sprak hij tot het beest: "Kom maar hier, ik mag jou wel". De weerwolf dacht dat de man hem zou dragen en kwam dichterbij. Daarop sloeg de man de weerwolf echter met zijn knuppel. Vervolgens verplichtte hij de weerwolf om mee te gaan naar de herberg, waar hij onder de tafel moest gaan liggen en door iedere cafébezoeker tweemaal werd geschopt. Die weerwolf heeft men sindsdien nooit meer gezien.
Verhaal: Daar kwam 'ne mens van As-statie af, langs Niel. En die zag in de heggen 'ne weerwolf zitten. 'Kom maar hier', zei hij 'ik mag u.' De weerwolf meende dat hij die mens kán , maar hij kán hem niet. De weerwolf meende ook dat die mens hem zou dragen, maar die sloeg hem met de kluppel op de kop. 'En nu maar rap mét mij', zei hij en hij moest zich in de herberg onder de tafel leggen, en iedereen die binnenkwam moest hem twee keren goed schoppen. Maar die heeft nooit meer weerwolf gespeeld.
Regio: Opoeteren