Omschrijving: Spookpaard verjaagd door vloek
Verhaalopbouw: Een man had voor een paar glazen bier gewed dat hij 's nachts alleen door de 'oude straat' durfde te gaan. Op die spookplaats kwam de man een paard tegen, dat hem de weg versperde en tot vijfmaal toe begon te steigeren. Uiteindelijk had de man de weddenschap toch gewonnen.
Verhaal: Daar was eens een vies man bij mij. Die had gewed voor een paar glazen bier dat hij ’s nachts alleen door de "aa straat" durfde. Die "aa straat" was bekend voor het spoken. Daar spookte het dat het grullig was. Dien ene was een vies man, maar ik kan mij die naam niet meer herinneren. Die ging die st[r]aat in, heel alleen. Op ne keer staat daar een paard voor hem, zo dwars over de weg en dat sprong naar omhoog en dat sloeg zijn kont uit. Een beetje verder staat dat paard daar weer. Zo had hij ne keer of vijf dat paard voor hem staan gehad. Hij vloekte en deed om dat paard weg te krijgen. Dat stond altijd maar zijn kont uit te slaan. Op het laatste was hij toch door die weg en hij had zijn glazen verdiend.

Verzamelaar: A. Princen
Taal: Limburgs (tussen Hasselt en Beringen)