Omschrijving: Variant
Verhaalopbouw: Een man die zich aan het verwarmen was, zag een kat binnenkomen en zei: "Kom maar poesje, kom je maar warmen". Even later zat er een hele troep katten binnen, die begonnen te zingen: "Had die man vanavond niet zo mooi gesproken, dan hadden we hem vannacht de nek gebroken".
Verhaal: Daar was ene en die was aangemaakt bij katten. Die was hem aan het warmen en opeens komt daar een kat door een hol naar binnen en die zei: "Kom maar poeske, kom u maar warmen." En toen kwam daar nog een kat bij en op den duur was daar nen hele hoop katten bijeen en op het laatste begonnen die te zingen:
"Had Jan Knaepen deze avond zo fijn niet gesproken,
dan hadden we hem deze nacht de nek gebroken."