Omschrijving: Variant
Verhaalopbouw: Een man zag in een lindeboom in Genebos altijd katten rondspringen. De man maakte een kruisteken en sloeg met een haak naar één van de katten. Toen de man de volgende dag op de Buiting (1) kwam, vernam hij dat de vrouw ziek was. Vanuit haar bed riep de vrouw: "Kom maar eens kijken wat jij mij gisteravond hebt aangedaan!"
Verhaal: Mijn grootvader was nen dekker, die ging in den Buiting dekken en die had altijd nen dekhaak bij. In Genebos daar stond ne grote lindeboom en als mijn grootvader daar voorbijkwam zat die altijd vol katten. Die zaten daar rond te springen en mijn grootvader die maakte daar een kruis en hij had ook een van die katten ne slag gegeven met zijne haak en toen hij ’s anderendaags op de Buiting kwam, zei hij: "Waar is madam?" Die mens zei: "Ze is ziek." En zij had dat gehoord en ze riep van uit haar bed: "Kom maar eens zien wat gij mij gisterenavond gedaan hebt."

Verzamelaar: A. Princen
Taal: Limburgs (tussen Hasselt en Beringen)