Omschrijving: Variante
Verhaalopbouw: Twee mannen waren naar de kermis van Opitter geweest. Toen beide mannen omstreeks middernacht terug naar Tongerlo gingen, werd één van de mannen bij de brug over de vaart besprongen door een weerwolf. De arme man moest de weerwolf dragen tot hij helemaal bezweet was.
Verhaal: Mijn nonk - nonk Fons - was eens te Op-Itter op de kermis te zamen met meester Frencken uit Tongerloo. En te 12 u. ’s avonds zaten zij nog lustig te zamen. "Gaat gij nog naar huis?" vroeg een man uit Op-Itter die bij hen zat. "Ja, ja, zeker!" Even later gingen ze op Tongerloo aan, en aan de brug over de vaart ging de meester voorop, en nonk Fons 20 tot 30 meter achter hem na; als gij iets ziet of hoort roept gij maar, zegde nonk Fons, en daar sprong plots de weerwolf op den rug van meester Frencken; helpen ging niet en hij moest den weerwolf dragen tot hem aan ieder spier haar een druppel zweet hing.

Verzamelaar: D. Truyen
Taal: Limburgs (Noorden)