Type: 3.2 Vrijmetselaars
Omschrijving: Het Toverfleske van X
Verhaalopbouw: X, een bokkenrijder, liet zijn slachtoffers ruiken aan een vloeistof in een flesje, vooraleer hen te beroven. X werd opgepakt en opgehangen. Toen hij aan de galg stond, weigerde X zich te bekeren, en hij sprak: "Hang me maar op, dan ben ik tegen de middag nog bij Lucifer."
Verhaal: Janneke van Geleen die liet ze rieken aan een fleske en dan begosten ze alles te doen wat niet en docht. Die hadden ze opgehangen aan de galling. Die hebben van alles aangevangen, die bokkerijers. Maar 't leste had het zelf de strop om. En het zei: 'Trek maar op, om twaalf uren ben ik nog bij Lucifer op de middag.' Het heeft zich niet willen bekeren.
Regio: Gruitrode
Opmerkingen: Janneke V.G. was de zoon van Nolleke V.G.