Type: 1.1 Watergeesten
Omschrijving: Waterduivel sleurt visser naar beneden
Verhaalopbouw: Op een ochtend zat X bij een brug te vissen. Plots hoorde een man uit een naburig huis een hels lawaai. De man snelde naar buiten en zag nog net hoe Nol door een zwarte gedaante naar beneden werd getrokken. Later op de dag heeft men het lijk van de visser uit het water gehaald. Nols ogen stonden nog wijd opgengesperd van angst.
Verhaal: Nol K. die is door een waterduivel gedood. Nol was een verwoede visser en ie zat immer aan de brug hier op de hoek. Op een zondagmorgen hoorde ik plots een geweldig lawaai aan 't kanaal. Ik rende om te zien wat er gebeurde en ik zag nog krek een zwarte gedaante Nol naar beneden trekken. In de namiddag hebben ze Nol bovengehaald. Zijn ogen stonden nog wijd-open van de schrik. En dat is iets wat ik zelf heb meegemaakt.
Regio: Ophoven